پاسخ فکر کنید ها و آزمایش های فصل 5 علوم تجربی هشتم

 فصل 5 ( حس و حرکت )


فعالیت (صفحه 35 )

برای احساس نور باید گیرنده ی مناسب که در اندام چشم قرار دارد تحریک شود  پس در مرحله اول  درکی صورت نمی گیرد -ب- در پوست گیرنده مخصوص نور وجود نداردپس احساس نمی شودج- با نزدیک شدن نور مقداری از نور از پارچه عبور کرده وتاحدی این احساس به وجود می اید..................مهمترین اندام های حسی لمس در پوست  - صوت درگوش -  نور درچشم – چشایی درزبان


فعالیت (صفحه 35 )

 

 


فعالیت (صفحه 36)

http://www.uplooder.net/img/image/37/13665af1b5346f82abe2b918f048ed95/Untitled.png
  
گوش میانی از طریق شیپور استاش به حلق وگلو راه دارد وعفونی شدن آن از طریق این مجری وجود دارد این مسیر هوای گوش میانی را با بیرون یکسان می کند. عفونت گوش میانی اگر پیگیری نشود این عفونت باعث درد شدید وفشار به پرده صماخ وپرده ی بیضی می شود. 
 


گفت و گو کنید (صفحه 37)

حس بویایی با عث درک گازهای مختلف حاصل از سوختگی یا خفگی – فاسد شدن غذا ونوشیدنی ...........................می شود.


اطلاعات جمع کنید (صفحه 38 )

http://www.uplooder.net/img/image/99/10f6fb5de58c2a42acb581232069e706/Untitled.png


 پوست صفحه 38

پوست ما، دارای گیرنده (دندریت هایی از یک یا چند نورون که اثر محرک را به پیام عصبی تبدیل می کنند) گیرنده های درد، دما (سرما یا گرما) و گیرنده های مکانیکی    لمس – فشاردر پوست وجود دارد. اغلب دندریت های این گیرنده ها، را پوششی از بافت پیوندی احاطه کرده است .  بجز درد 
 چه زمانی گیرنده های درد تحریک می شوند؟مطالب خارج از که تا زمانیکه محرک های مختلف آن چنان شدید باشند که احتمال آسیب به بافت ها را ایجاد کنند (مثل گرما یا سرمای شدید)، گیرنده های درد را نیز تحریک می کنند. انیمیشین بی نظیر از نزدیک بینی و دوربینی چشم
 درد، احساس بسیار مهمی است، زیرا ما را از خطر، جراحت یا بیماری آگاه می کند. بسیاری از پاسخ های محافظت کننده از بدن مثل انعکاس ها، پس از تحریک گیرنده های درد شروع به کار می کنند. 
گیرنده های دما در پوست، سرما یا گرما را تشخیص می دهند. در درون بدن نیزگیرنده های دما وجود دارند که به دمای خون حساس اند. هیپوتالاموس مغز مرکز اصلی تنظیم دمای بدن است. 
گیرنده های مکانیکی در مقابل محرک هایی چون لمس، فشار و کشش واکنش نشان می دهند. این محرک ها فعالیت الکتریکی گیرنده های مکانیکی را تغییر       می دهند واگر محرک به اندازه کافی قوی باشد، انرژی مکانیکی محرک به وسیله سلول گیرنده به جریان عصبی تبدیل می شود. 
در دیواره برخی از رگ های خونی گیرنده هایی مکانیکی وجود دارند کهبه فشار خون حساس اند. در ماهیچه های اسکلتی نیز، گیرنده های مکانیکی حساس به تغییرات طول ماهیچه قرار دارند که گیرنده های کششی نامیده می شوند و وضعیت قسمت های مختلف بدن را به دستگاه عصبی مرکزی اطلاع می دهد. 

http://www.uplooder.net/img/image/72/359ef93b69a918231fc1304d67b66d0d/Untitled.png

 


دستگاه حرکتی:

آزمایش کنید (صفحه 40)

1- کلسیم وفسفر باعث استحکام استخوان در برابر فشار می شود استخوان تازه وسالم، استحکام بیشتری دارد .
2- استخوانی که در اسید بوده کلسیم وفسفر را از دست داده وبه راحتی خم می شود. 
3- استخوانی که می سوزد پروتئین خود را از دست می دهد وراحتر می شکند.


تحقیق کنید (صفحه 41)

شیر وپنیر(لبنیات) گوشت دارای کلسیم و- زرده تخم مرغ –   اب گوشت-  شیرو پنیر دارای فسفر هستند. 
2- کم شئن ذخیره کلسیم وفسفر در استخوان وورزش نکردن –کم شدن پروتئین استخوان باعث ضعیف وپر حفره وسبک شدن آن می شوند وبه راحتی استخوان می شکند عوامل موثر بر آن: جنسیت – ارث –استفاده از سیگار – Dکمبود ویتامن 
- در مادران بار دار وشیر ده – افراد سالخورده


گفت و گو کنید (صفحه 41) انواع مفصل ها

 استخوان جمجمه (ثابت )مفصل لولایی در آرنج وزانو – مفصل گوی وکاسه که در اتصال ران با نیم لگن واتصال بازوبه استخوان کتف شانه وجود دارد – مفصل محوری در حرکت ساعد – مفصل لغزنده در استخوان مچ دست وپا وجود داردهمه متحرک هستند.


اطلاعات جمع کنید (صفحه 42)               

انواع رباط های زانو رباط‌ها (لیگمان‌ها) نوارهای محکم بافتی هستند که انتهاهای استخوان‌ها را به یکدیگر متصل می کنند. دو رباط مهم(رباط داخلی ورباط خارجی ) در هر طرفاستخوان قرار دارد: رباط‌های داخلی و خارجی، مانع از حرکت بیش از حد استخوان به طرفین می شوند. رباط‌های صلیبی ، حرکت جلو به عقب استخوان را مهار می کنند.

http://www.uplooder.net/img/image/29/2f6e179fbbeb1e564f032ef4ef4f809d/Untitled.png


فعالیت (صفحه 43)

مانند دست انسان دارای یک استخوان در  بازو ودر ساعد: دارای دو استخوان می باشد در آن رباط وزرد پی را می توان مشخص کرد.

۱- مانند یک ضربه گیر عمل می کنند و نیروی وارده از طرف وزن بدن را در سطح بزرگ تری پخش می کنند.

۲- به رباط‌های اطراف زانو کمک می کنند تا زانو را پایدار نگه دارند.


تحقیق (صفحه44)

گرفتگی ماهیچه :هر گاه بدون انکه نرمش کنیم فعالیت ماهیچه ای شدید انجام دهیم ماهیچه به حالت انقباض شدید می افتد وبه حال استراحت در نمی اید علت ان فقدان موقتی اکسیژن یا انرژی در ماهیچه است با ماساژ دادن واستراحت کردن کم کم رفع می شود 
کشیدگی ماهیچه :در اثر بلند کردن یک جسم سنگین یا کشیده شدن ناگهانی زرد پی  ایجاد می شود 
درد ماهیچه :در اثر کار زیاد برای بدن هایی که  ورزش ونرمش کمی دارند بوجود می اید با استراحت وحمام آب گرم درد از بین می رود.

منبع:

http://oloomhashtom2.loxblog.com/


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : دو شنبه 12 آبان 1393برچسب:, | 13:6 | نویسنده : علوم دان |